Темата с доклада от митниците не ни притеснява под никаква форма.

...
Темата с доклада от митниците не ни притеснява под никаква форма.
Коментари Харесай

Асен Василев за обвиненията на Пеевски: Предизборни пушилки, не ни притесняват под никаква форма

Темата с доклада от митниците не ни тормози под никаква форма. Имаше комисия, която беше предизборна. Всичко това са предизборни пушилки - на ниска цена продуцирана, чалгализирана версия на холивудски сюжет. Това съобщи националният представител от ПП-ДБ Асен Василев в коридорите на Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Мисля, че " държавното дружество " да приказва за корупция е по какъв начин да кажа..Ако имаше един грам корупция, в случай че имаше една стотинка, която да е отишла встрани - прокуратурата, ДАНС, служите, всичко, което беше впрегнато да огледа всеки един автограф, който сме поставили, щеше да ги открие ", коментира Василев във връзка обвиняванията на водача на ПГ на Делян Пееевски по адрес на ПП-ДБ за присъединяване в корупционни схеми. 

" Петя Банкова бе задържана, тъй като стартира да сменя всички шефове на пунктове и на смени и за първи път от Австрийското посолство споделиха, че на техни жертви не са желани подкупи, с цел да изпреварват ", съобщи Василев.

По думите му, с цел да може страната да стартира да се развива обикновено, би трябвало да се одобри антикорупционното законодателство, както и да се сменят хората с изтеклите мандат в регулаторните органи. 

" Кризата стартира преди " Продължаваме промяната " да бъде образувана като партия. Не сме я провокирали ние. Опитахме се на два пъти да придвижим страната напред. За страдание, в главния проект, който българските жители желаят - справедливостта, това не се случи ", съобщи Василев. 

Според него единствено посредством приемането на антикорупционното законодателство политическият развой у нас може да бъде отприщен.

Асен Василев разяснява и настоящата икономическа конюнктура и опциите за влизане в еврозоната. 

" За първи път не сме последни по-доходи в Европейския съюз. Отлепихме от дъното. Това демонстрира, че икономическият модел, който заложихме, работи за българските жители ", категоричен бе той. 

" България е на последно място по най-нисък дълг към Брутният вътрешен продукт в целия Европейски съюз. Всички хора, които обясняваха по какъв начин ще умрем от мраз, по какъв начин страната била фалриала, в момента съотношението дълг към Брутният вътрешен продукт е по-ниско от това, което заварихме в кабинета на " Борисов 3 ", добави той. 

Асен Василев изясни, че инфлацията в България е привнесена извън. Той добави, че страната може да изиска Конвергентен отчет през септември, когато по думите му ще покрием инфланционния аршин, а през юли 2025 година можем да влезем в еврозоната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР